Aanstaande zondag 30 oktober laat National Geographic in 171 landen tegelijk de nieuwe documentaire van Leonardo DiCaprio, Fisher Stevens en Martin Scorsese zien: Before The Flood.In de docu reist DiCaprio door de wereld en bezoekt plekken die het meest aangetast zijn door de effecten van klimaatopwarming: regenwouden, gletsjers en riffen. Hij verkent de verwoestende gevolgen van klimaatverandering en spreekt met activisten, wetenschappers en wereldleiders op zoek naar een antwoord op de vraag: Kunnen we de ondergang van bedreigde diersoorten, ecosystemen en inheemse gemeenschappen nog voorkomen? En hoe kunnen we dat dan bereiken?

>> Foto: Ecowatch.com

Leonardo DiCaprio op de bres voor Indonesisch regenwoud

Al eerder dit jaar greep Leonardo DiCaprio tijdens de laatste Oscaruitreiking de kans om te spreken over de huidige milieu- en natuurproblematiek en hij noemde het ‘Leuser Ecosystem’ in Sumatra in het bijzonder als “De laatste plaats op aarde waar Sumatraanse Orang-Oetans, Tijgers, Neushoorns en Olifanten samenleven in het Wild”. Met zijn stichting vecht hij keihard om dit gebied, wat bedreigd wordt door de allesvernietigende palmolie industrie, te beschermen.

Oproep tot actie

Before the Flood is een spectaculaire oproep om actie te ondernemen tegen klimaatverandering voordat het te laat is.
Ik zit klaar aanstaande zondag, jij ook?

Zondag 30 oktober, National Geographic, 23:00 uur.

Bekijk hieronder de trailer van Before The Flood

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen en dan vooral primaten is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door teBloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.