Een prachtige en ontroerende film van slechts 4 minuten over het laatste stukje regenwoud op aarde, waar Orang-Oetans, Tijgers, Olifanten en Neushoorns samen leven in het wild: het Leuser Ecosysteem. Ik schreef er vorig jaar al een blog over , maar nu is de film genomineerd voor de “Charity Film Award” en dus weer volop in het nieuws.

The Guardians of Leuser

The Guardians of Leuser, gemaakt met de steun van onder andere de Leonardo DiCaprio Foundation, was oorspronkelijk bedoeld voor een fundraising event, waar op één avond 650,000 dollar is opgehaald om het regenwoud te beschermen. Met de huidige nominatie kan de film misschien nog wel veel meer opleveren.

Guardians of Leuser Blog | Rowena Goes Ape (Leonardo DiCaprio)
>> Leonardo DiCaprio (3e man van links) op de bres voor het regenwoud (Foto: Sumatran Oranguntan Society)

Leuser Ecosysteem

Het Leuser Ecosysteem ligt in het noordelijkste topje van het Indonesische eiland Sumatra en strekt zich vanuit Noord-Sumatra uit naar Atjeh: 2,6 miljoen hectaren jungle, veenmoerasbossen en een vulkanische bergketen.Het voortbestaan van dit gebied staat enorm onder druk. De Orang-Oetans, Tijgers, Olifanten en Neushoorns staan al op de rand van uitsterven. Allemaal, direct of indirect, veroorzaakt door de vernietiging van hun habitat voor met name de pulp- en palmolieindustrie.

Kijk de hele film hieronder en vergeet niet te stemmen!

Zou je ons werk willen steunen?

RGA Blog FOOTER 1600x500 (20180206)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *