Op kerstavond 2015 kreeg ik een spontane reactie op mijn twitter oproep voor lege flessen en sokken voor Stichting AAP. “Hallo, wij zijn een duurzame conceptstore. Onze klanten helpen graag met inzamelen. Hoe kunnen wij je helpen?”

Dit was het begin van een prachtige samenwerking met Conceptstore ShoppingPrince. We begonnen eigenlijk zonder concreet doel, maar met vele gezamenlijke interesses en raakvlakken.

In het afgelopen jaar heeft ShoppingPrince mij enorm geholpen met het verder professionaliseren van Stichting Rowena Goes Ape. Zo adviseerden ze me wekelijks, op een vast tijdstip te gaan bloggen (ik had zoveel te melden, vonden ze). En ze moedigden me aan om mijn verhaal aan ‘het grote publiek’ te gaan vertellen. Een eerste aanzet daartoe heb ik inmiddels gedaan voor 150 leerlingen van een school in Zoetermeer. En de volgende grote presentatie vindt plaats in januari, voor al mijn collega’s van de gemeente Zuidplas.

Daarnaast promoot ShoppingPrince ook mijn activiteiten voor bedreigde wilde dieren in haar Conceptstore en online.

>> Lancering regenwoudzeep (Foto’s: Rowena Goes Ape)

Regenwoudzeep

Toen ik via mijn netwerk de mogelijkheid kreeg om duurzame regenwoudzeep rechtstreeks uit Borneo naar Nederland te halen, trok ik natuurlijk direct aan de bel bij ShoppingPrince.

De regenwoudzeepactie werd het eerste concrete resultaat van de samenwerking tussen Rowena Goes Ape en ShoppingPrince. Een milieuverantwoord product, gemaakt in een zero-waste fabriek. En dat er ook nog eens voor zorgt dat de lokale bevolking op Borneo een goed inkomen verdient.

De zeep is gemaakt van gemaakt van de noten van de Tengkawangboom, een duurzaam alternatief voor palmolie.

Samen bijdragen aan een iets betere wereld

Ik ben best trots. Met elkaar hebben we er voor gezorgd dat we de regenwoudzeep nu in Nederland te koop is. Voor mij het bewijs t dat elk idee, hoe onbetekenend het aanvankelijk ook lijkt, kan uitgroeien tot een serieus initiatief om samen te werken aan een betere wereld.

Met een flitsend feest, in aanwezigheid van actrice Wieteke van Dort en een afvaardiging uit Borneo, lanceerden we de zeep afgelopen september in de winkel.

Lees ook:

Lancering van de regenwoudzeep

Samenwerking vieren

Op donderdag 29 december vieren we 1 jaar samenwerking. Ik zou het geweldig vinden als mijn volgers/lezers hier ook bij zijn. Je bent van harte welkom tussen 15.00 en 19.00 uur bij ShoppingPrince in Den Haag om te genieten van een overheerlijke koffie gemaakt door onze latte art kunstenaar Andre om het glas met ons te heffen.

Actieproducten

In februari 2017 vertrek ik voor 4 weken naar Borneo. Daar ga ik op uitnodiging een opvangcentrum voor verweesde jonge orang-oetans helpen met het implementeren van een verrijkingsprogramma en het schrijven van profielteksten van alle dieren.

In de vier jaar dat ik nu werk met Chimpansees bij Stichting AAP en ik inmiddels ook in buitenlandse Rescue Centers veel kennis heb opgedaan over het samenstellen van verrijking en van verrijkingsmateriaal, is mij gevraagd daar een plan voor op te stellen voor het opvangcentrum in Borneo.

In de profielen beschrijf ik precies wie elke jonge orang-oetan is en wat hij graag doet en kan. Alle orang-oetans krijgen een zo eigen profiel en dit kan het opvangcentrum goed gebruiken in hun communicatie. Voor mij is het geweldig dat ik ook mijn dagelijkse werk als communicatie-adviseur kan inzetten voor dit goede doel.

ShoppingPrince heeft mij voor een set producten samengesteld waarvan een deel van de opbrengst naar Rowena Goes Ape gaat. Hiermee kan ik mede mijn project in Borneo financieren. De producten zijn op donderdag 29 december te koop.

>> Foto Gorilla’s van Ocean Sole (Foto: ShoppingPrince)

Gorilla’s van Ocean Sole, een fair trade organisatie uit Kenia die diersculpturen maakt van aangespoelde teenslippers. Dat is win-win: de oprapers (of vinders) krijgen geld voor de flip-flops die ze op het strand verzamelen, de ambachtslieden die de teenslipperbeelden maken krijgen een goed inkomen en met de aankoop draag je bij aan schone oceanen. De gorilla’s zijn er in meerdere kleuren en kosten 22,50.

Armbandjes uit Mali, gemaakt van oude teenslippers. Met je aankoop draag je bij aan het verminderen van de afvalberg. De armbandjes zijn er in verschillende blauw-tinten en kosten per set van drie 4,75 euro

>> Actieproducten (Foto: ShoppingPrince)

Sokken van Healthy Seas, gemaakt van spooknetten (op zee gedumpte netten) opgevist door vrijwillige duikers. Als de visnetten zijn schoongemaakt, wordt van het nylon samen met andere materialen een nieuw garen gesponnen: ECONYL®. Het Nederlandse StarSock maak hier deze sokken van. De sokken zijn er in twee kleurstellingen en 2 maten: 36-40 en 41-45. Ze kosten 8,95 paar.

Lippenbalsem – nieuw in de collectie! – gemaakt van de noot van de Tengkawangboom, en een duurzaam alternatief voor palmolie. Prijs per stuk: 6,95.

>> Alain van ShoppingsPrince als wortel (Foto: ShoppingPrince)

Wintermarkt Den Haag

Ik kan ShoppingPrince niet genoeg voor bedanken voor al hun support!. Alain van ShoppingPrince stond vorig weekend zelfs op de Wintermarkt in Den Haag als wortel verkleed soep te verkopen. Ook de opbrengst hiervan gaat naar Rowena Goes Ape.

Ik hoop dat jullie dit met mij willen vieren op donderdag 29 december 2016. Een mooie afsluiting van een bijzonder jaar.

“Wie goed doet, goed ontmoet”, luidt het gezegde. Misschien is dat gezegde hier wel heel goed op zijn plaats. En het is een mooie gedachte om de feestdagen mee in te gaan.

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen en dan vooral primaten is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door teBloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.