Eind februari 2018 is er een crowdfunding campagne gelanceerd om een fotoboek over mensapen uit te brengen. En niet zomaar een fotoboek. “Remembering Great Apes” is het derde boek in de “ Remembering Wildlife-serie” bedacht door natuurfotograaf Margot Raggett.

Born Free Foundation

Haar missie is om, met foto’s van topfotografen uit de natuur, de bedreigingen van verschillende soorten dieren in het wild aan het grote publiek bekend te maken en vervolgens door de verkoop van de boeken, fondsen te werven om de dieren te beschermen. Haar eerste twee boeken, “Remembering Elephants” en “Remembering Rhinos”, zijn beide gefinancierd via crowdfunding en hebben tot nu toe meer dan 300.000 dollar opgeleverd. Al het geld is via de Born Free Foundation ingezet voor diverse natuurbeschermingsprojecten.

Remembering Great Apes Blog | Rowena Goes Ape (1234)
>> Fotos van links boven met de klok mee: Daryl Balfour, David Lloyd, Jami Tarris, Julien Polet

Ode aan de mensaap

Remembering Great Apes is een ode aan onze mensapen. De Gorilla, Chimpansee, Bonobo en Orang-Oetan. Onze meest naaste verwanten. Allen met uitsterven bedreigd.

Margot Raggett zegt in een video interview: “ Because they are more challenging to see, I believe they have far less of our attention than many other wildlife species. With this book I want to try and change that”.

De lijst van fotografen die tot nu toe een bijdrage leveren is imposant. Enkele namen zijn Andy Biggs, Anup Shah, Art Wolfe, Billy Dodson, Daryl Balfour, David Cayless, David Lloyd, Elliot Neep , Fiona Rogers en Frans Lanting. Allemaal steunen ze belangeloos dit iniatief. En ook dit keer gaan alle opbrengsten naar projecten om mensapen te beschermen.

Kickstarter project

Wat een geweldige manier om meer bekendheid te geven aan de catastrofale situatie waarin onze naaste verwanten zich bevinden en hier fondsen voor te werven. Ik kan me niet voorstellen dat dit project geen succes wordt en heb me in ieder geval verzekerd van een eerste editie van het fotoboek door de campagne met een financiële bijdrage te ondersteunen.

Meer informatie vind je hier

Zou je ons willen helpen?

RGA Blog FOOTER 1600x500 (20180206)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *