Aftellen! Vandaag vertrek ik weer voor een maand naar Borneo. Ik heb al mijn vakantiedagen bij elkaar geschraapt, mijn baas – en mijn man – lief aangekeken en mijn koffer gepakt – ook in die volgorde dit keer. Recente berichten die ik krijg vanuit Borneo dat de bosbranden weer zijn begonnen, foto’s van mensen en auto’s vast in modderstromen – niets houdt me tegen!

Twee nieuwe projecten

Dit voorjaar werkte ik al een maand in Borneo samen met Alexandra Vosmaer van het Sintang Orangutan Rescue Center aan twee projecten. Nu ben ik uitgenodigd om hier een vervolg aan te geven.

We gaan een Social Media plan uitwerken waarmee we internationaal fondsen kunnen gaan werven voor het Rescue Center. Eerder dit jaar ging de Internationale website www.soc.or.id de lucht in. Op deze website staan ook de profielen van alle Orang-Oetans die ik dit voorjaar schreef. Nu moeten we de website aan de man gaan brengen. Ook gaan we de lokale verzorgers van de geredde Orang-Oetans leren hoe ze dagelijks foto’s en filmpjes kunnen maken van de dieren om te plaatsen op Facebook en Instragram.

>> Een mierennest als natuurlijke verrijking en lekker klimmen in het oefenbos (Foto’s: SOC)

Vorige week schreef ik in mijn blog over het tweede oefenbos, deze kun je hier lezen.

Voor dit oefenbos gaan we samen een aangepast verrijkingsplan maken met zoveel mogelijk natuurlijke materialen. De dieren zit hier al ‘op school’ en moeten zo snel mogelijk leren straks te kunnen overleven in het wild. Natuurlijke verrijking sluit veel beter aan op hun lesprogramma.

Voor dit oefenbos heeft de dochter van mijn collega vorig jaar nog geld opgehaald dus het is extra bijzonder hier nu aan de slag te gaan.

Vrijlating van drie Orang-Oetans

En last but not least. Ik kan hoogstwaarschijnlijk aanwezig zijn bij de vrijlating van eerste drie Orang- Oetans van het SOC in het wild inBetung Kerihun National Park. Het national park is ruim 8000 km2 groot en ligt in West Kalimantan aan de grens met Maleisie.

Een flinke tocht van 7 uur met de auto vanaf Sintang en dan nog 5 uur op een boot.

Hoogstwaarschijnlijk, want de datum staat nog niet vast. De vrijlating hangt af van diverse weers- en natuur omstandigheden. Als het water bijvoorbeeld te laag staat, kunnen de boten niet zwaar beladen worden.

Varen door het Betung Kerihun National Park (SOC)

Ik hou jullie vanuit Borneo via social media op de hoogte van mijn avonturen, als ik tenminste stroom en WIFI heb…..

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen en dan vooral de Mensapen is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door te Bloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als Vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.

Wil je Stichting Rowena Goes Ape steunen met een donatie klik dan HIER. Dank voor je bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *