Ademloos heb ik naar dit filmpje gekeken. In 1990 – ja echt uit de oude doos – springt in Detroit Zoo een bezoeker over de afrastering in een dierentuin om een chimpansee van de verdrinkingsdood te redden.

De Chimpansee glijdt in het water nadat hij door andere Chimps achterna gezeten wordt. Een kabel die normaal gesproken moet voorkomen dat de dieren in het water terecht komen, werkt die dag niet.
Een aantal bezoekers is getuige van dit drama. Ze zien de chimpansee langzaam verdrinken, Zonder aarzeling laat bezoeker Rick Swope zijn gezin achter en springt in het water om de chimpansee te redden.

Chimpansees gevaarlijk?

Chimpansees staan alleen al door hun enorme kracht bekend als gevaarlijke dieren. Of Rick vooraf op de hoogte was van de eigenschappen van een chimpansee is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat de Chimpansee zonder tussenkomst van zijn redder was verdronken. Chimpansees kunnen namelijk niet zwemmen. Zelf geeft Rick aan dat hij niet nadacht over de mogelijke gevolgen. Hij keek in de ogen van de Chimpansee en wat hij in zijn ogen las was voor hem voldoende reden om het dier te redden, verklaart hij later aan de pers.
Het filmpje zette me echt aan het denken. Wat zou ik doen in zo’n geval?

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen en dan vooral de Mensapen is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door te Bloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als Vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.

Wil je Stichting Rowena Goes Ape steunen met een donatie klik dan HIER. Dank voor je bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *