Hoera! De enige primaat die in Europa in het wild voorkomt, de Berberaap, krijgt vanaf nu de hoogstmogelijke bescherming. Dit is besloten op de Conventie over Internationale Handel in Bedreigde Planten- en Dierensoorten (Cites) in Zuid-Afrika. Stichting AAP vocht hier al meer dan 15 jaar voor en de ‘hoera’ in dit verhaal heeft daarom een wrange bijsmaak. De berberaap wordt namelijk ernstig in zijn voortbestaan bedreigd.

Mijn blog over de Berberaap

Vorig jaar schreef ik een blog over de toestand van deze prachtige primaten, nadat ik uitgebreid was rond geleid door een van de verzorgsters van Stichting AAP. Ik loop elke vrijdag langs de “Primatenhal” als ik aan de slag ga ik het Chimpansee Complex, maar nu mocht ik binnen een kijkje nemen. Lees  hier mijn blog.

 

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door te Bloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.