Chimp Week in Freetown. Stel je voor: feest in de straten van de hoofdstad van Sierra Leone gevuld met honderden marcherende kinderen, spandoeken hoog in de lucht wapperend met de krachtige boodschap “Red de chimpansee”. Daar krijg je kippenvel van toch? Ik in ieder geval wel! Het is National Animal Week oftewel CHIMP Week in Sierra Leone, een spektakel dat niet alleen het hart van de inwoners, maar misschien ook jouw hart zal veroveren.

Blog Inline Pica 1920x1080 (Chimp Week 1) | Rowena Goes Ape

National Animal Week

Van 20 tot en met 26 november wordt Freetown getransformeerd tot een bruisende hub van activiteiten, allemaal gericht op het beschermen van het nationale dier van het land: de chimpansee. Georganiseerd door het gepassioneerde team van Tacugama Chimpanzee Sanctuary, heeft dit festival één duidelijk doel voor ogen: de chimpansee op de kaart zetten en redden van de kritieke bedreigingen waar het nog steeds mee te maken heeft. Ben je al nieuwsgierig?

Blog Inline Pica 1920x1080 (Chimp Week A) | Rowena Goes Ape

Ondanks dat de chimpansee in 2019 werd uitgeroepen tot het nationale dier en het gezicht van toerisme, blijft de soort aan de rand van uitsterven balanceren. In het wild leven nog slechts 5.500 chimpansees in het land, terwijl hun leefgebied dagelijks verder inkrimpt door ontbossing voor mijnbouw, akkerbouw en houtkap. Jonge chimpansees worden als ook huisdier gehouden, en helaas worden deze prachtige wezens ook lokaal gegeten.

Chimp fans opgelet!

Van kunstexposities, voetbal- en fietsevents, storytelling avonden tot debatten met geëngageerde jongeren. Er is voor elk wat wils in deze Chimp Week. 

Blog Inline Pica 1920x1080 (Chimp Week Art) | Rowena Goes Ape
>> Collage Chimp Art

En dit is de week waarin we samen een verschil kunnen maken. Bedrijven, grote merken, lokale influencers, politici en journalisten worden opgeroepen om hun stem te laten horen, om samen op te staan voor natuurbescherming. En jij, ja, jij kunt ook deel uitmaken van deze beweging.

Chimp Week live op Social Media

Ikzelf ben erbij om Tacugama te helpen, en zal het evenement zo veel mogelijk live via sociale media delen. Maar we hebben ook jouw hulp nodig. We zijn op zoek naar gulle sponsors die willen bijdragen aan het maken van impact. Denk aan het printen van posters en flyers die de boodschap verspreiden. Lunchpakketjes voor de schoolkinderen en voetballers en fietsers die deelnemen aan de festiviteiten. En laten we de kracht van muziek en beeld niet vergeten, daar hebben we jouw steun nodig voor het huren van muziekinstallaties en schermen die de boodschap overal laten weerklinken. We vragen geen grote bedragen. Voor 100 euro kunnen we bijvoorbeeld heel Freetown van flyers voorzien.

Blog Inline Pica 1920x1080 (Chimp Week 2) | Rowena Goes Ape
>> Founder Bala van Tacugama met twee mascottes

Bekijk de impressie van Chimp Week 2022

Ben je nieuwsgierig wat een chimp week zoal te bieden heeft? Bekijk dan de onderstaande impressie van de eerste editie van Chimp Week van vorig jaar.

Help je mee Chimp Week een succes te maken?

Wil je deel uitmaken van dit geweldige initiatief en bijdragen aan een betere toekomst voor de chimpansee? Laten we dan samen Chimp Week onvergetelijk maken en de chimpansee redden van uitsterven. Doe mee, doneer nu!