Goed nieuws voor iedereen die graag naar films kijkt die er toe doen.

Er is een nieuwe streamingdienst: ECOSTREAMZ.
Ecostreamz biedt namelijk een enorm aanbod in onafhankelijke films over milieubescherming, mensenrechten, dierenwelzijn en maatschappelijke kwesties.

Eigen platform met onafhankelijke documentaires: Ecostreamz

Toen de financiering van zijn eigen film over de controversiële bushmeat-crisis in West- en Centraal-Afrika een behoorlijke uitdaging bleek, besloot kunstenaar en zakenman James N. Branchflower een eigen platform op te richten samen met beroemde Britse natuurbeschermer, Ian Redmond.

“In deze polariserende en vaak moeilijke tijden waarin we leven, is gemakkelijk toegang tot informatie over belangrijke milieu- en maatschappelijke kwesties van cruciaal belang voor het vergroten van het bewustzijn en uiteindelijk het verbeteren van de wereld om ons heen. Maar de reguliere media dekken slechts een fractie van de problemen waarmee we dagelijks geconfronteerd worden”, aldus Branchflower in een interview met Cinema without Borders.
Ecostreamz werkt inmiddels samen met de meest bekende organisaties en filmfestivals ter wereld, waaronder het Jane Goodall Institute en het Wild and Scenic Film Festival.

 

EcoStreamz Blog | Rowena Goes Ape (1-2-3-4)
>> Foto’s: Ecostreamz

Ecostreamz: uitgebreid aanbod

In het uitgebreide aanbod, en dan blijf ik even bij de docu’s over dieren die ik zelf al heb bekeken op Ecostreamz, vind je onder andere “To the Moon and Back”, het verhaal van Hill Robinson en haar strijd om de Aziatische beer te redden van de galindustrie, “Blood Lions”, een aangrijpende documentaire waarin natuurbeschermer Ian Michler de winstgevende industrie achter het fokken van leeuwen en de jacht op deze dieren onderzoekt en “Finding Shelter”, het verhaal van een familie die straathonden redt in Bulgarije.

Volgende op mijn lijstje is “God in Shackles”. Al ben ik best een beetje bang voor wat ik te zien krijg met undercover beelden en gesprekken over het mistroostige leven van Aziatische olifanten op culturele festivals en in tempels in India.

Hebben jullie ook nog filmtips die jullie met me willen delen? Dan hoor ik dat heel graag!

Bronnen:
Ecostreamz
Cinema without Borders