London Jungle City

Londen Bridge City is tijdelijk omgetoverd tot London Jungle City met in de hoofdrol: de chimpansee.
Langs de rivier de Theems staan nu 28 enorme bronzen chimpansees.  

De sculpturen laten verschillende gedragingen en emoties zien van chimpansees – met wie wij mensen 98% van ons DNA delen – zoals liefde, verdriet, vriendschap, conflict, het gebruik van gereedschap en het maken van nesten.

>> Pant-hoot: de unieke en complexe  afstandsvocalisatie (roep) van chimpansees. © WWF-UK
>> Moederliefde. © WWF-UK

Elke chimpansee heeft een QR-code – scan deze en je krijgt informatie over het specifieke gedrag wat je uitgebeeld ziet en meer informatie over inspanningen van natuurorganisaties voor het behoud van chimpansees.

>> Trail Guide “Chimps Are Family” in London

Chimps Are Family!

Chimpansees worden met uitsterven bedreigd. Hun leefgebied verdwijnt voor landbouw, door houtkap en mijnbouw. Er wordt op ze gejaagd voor wild vlees (bushmeat) en jonge chimpansees zijn nog steeds erg populair als huisdier en in de entertainment industrie.

Met de expositie vragen de kunstenaars en activisten Gillie en Marc aandacht voor onze naaste verwanten in het dierenrijk en zamelen ze geld in ter bescherming van de dieren en hun leefgebied.

De tentoonstelling heet “Chimps Are Family” en is tot 21 oktober 2022 vrij te bezoeken in London vlak de Tower Bridge aan de oevers van de Theems.

>> © WWF-UK

Mijn trein ticket ligt al klaar!

Help je mee de chimpansee te beschermen?

Door een bedrag naar eigen keuze te doneren of een kleuter chimpansee te adopteren? Dank voor je support!