In The Pocket: “Remembering Great Apes”! Het mooiste fotoboek ooit vol adembenemende beelden van mensapen. De foto’s zijn gemaakt en geschonken door de meest beroemde wildlife fotografen ter wereld zoals Frans Lanting, Steve Winter, Andy Biggs en Jonathan & Angela Scott.

Remembering Great Apes Blog | Rowena Goes Ape (1)
>> Foto: Remembering Wildlife

Remembering Wildlife

“Remembering Great Apes” is het derde boek in de “Remembering Wildlife Serie” bedacht door natuurfotograaf Margot Raggett. Haar missie is om, met foto’s van topfotografen uit de natuur, de bedreigingen van verschillende soorten dieren in het wild aan het grote publiek bekend te maken en vervolgens door de verkoop van de boeken, fondsen te werven om de dieren te beschermen. Haar eerste twee boeken, “Remembering Elephants” en “Remembering Rhinos”, zijn beide gefinancierd via crowdfunding en hebben tot nu toe meer dan 300.000 dollar opgeleverd. Al het geld wordt ingezet voor natuurbeschermingsprojecten via de Born Free Foundation.

Kickstarter campagne

Om het boek uit te kunnen brengen startte Margot, net als bij de voorgaande boeken, een kickstarter champagne waar ik direct een bijdrage aan gaf. Iedereen kon zich vooraf inschrijven voor het boek en als er genoeg geld binnen zou komen, zou het boek worden gepubliceerd. Ik twijfelde er geen moment aan dat ook dit werk een succes zou worden en nu ben ik de trotse eigenaar van een van de eerste 5.000 exemplaren.

Remembering Great Apes Blog | Rowena Goes Ape (collage)
>> >> Foto’s van links boven met de klok mee: Daryl Balfour, David Lloyd, Jami Tarris, Julien Polet

Remembering Great Apes – Ode aan de mensaap

Remembering Great Apes is een ode aan onze mensapen. De Gorilla, Chimpansee, Bonobo en Orang-Oetan. Onze meest naaste verwanten. Allen met uitsterven bedreigd.

Margot Raggett zegt in een video interview: “ Because they are more challenging to see, I believe they have far less of our attention than many other wildlife species. With this book I want to try and change that”.

De lijst van fotografen die een bijdrage leveren is imposant. Enkele namen zijn Andy Biggs, Anup Shah, Art Wolfe, Billy Dodson, Daryl Balfour, David Cayless, David Lloyd, Elliot Neep , Fiona Rogers en Frans Lanting. Allemaal steunen ze belangeloos dit initiatief. En ook dit keer gaan alle opbrengsten naar projecten om mensapen te beschermen.

Wil je het boek ook bestellen? Dat kan hier!