Een prachtige en ontroerende korte film over het laatste stukje regenwoud op aarde, waar Orang-Oetans, Tijgers, Olifanten en Neushoorns samen leven in het wild: het Leuser Ecosysteem.

The Guardians of Leuser Blog | Rowena Goes Ape 1

>> Foto: Racing Extinction

Het Leuser Ecosysteem ligt in het noordelijkste topje van het Indonesische eiland Sumatra en strekt zich vanuit Noord-Sumatra uit naar Atjeh: 2,6 miljoen hectaren jungle, veenmoerasbossen en een vulkanische bergketen.

Het voortbestaan van dit gebied staat enorm onder druk. De Orang-Oetans, Tijgers, Olifanten en Neushoorns staan al op de rand van uitsterven. Allemaal, direct of indirect, veroorzaakt door de vernietiging van hun habitat voor met name de pulp- en palmolieindustrie.

The Guardians of Leuser Blog | Rowena Goes Ape 2

>> Foto: Ecowatch met 3e van links Leonardo DiCaprio

Verschilende organisaties en natuurbeschermers zetten zich in om deze unieke en waardevolle omgeving te beschermen, waaronder acteur en United Nation Vredesambassadeur Leonardo Di Caprio.  Eerder schreef ik al een blog over zijn inzet voor Leuser.

Een deel van het Leuser Ecosysteem, het Gunung Leuser park, is een beschermd natuurpark en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst, maar die status wordt genegeerd door de ondernemingen die er ontbossen. Jacht en houtwinning zijn verboden, maar toch is de afgelopen tien jaar meer dan 42.000 hectare bos kaalgekapt.

Kijk hieronder de The Gardians of Leuser

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen en dan vooral de Mensapen is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door teBloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als Vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.

Wil je Stichting Rowena Goes Ape steunen met een donatie klik dan  HIER. Dank voor je bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *