Hij is er weer, De World Press Photo Exposition. Dit jaar is er veel aandacht voor bedreigingen waar diersoorten mee te maken hebben.

Afname populaties wilde dieren met 58%

De natuur op aarde heeft het onverminderd zwaar te verduren. Terwijl de wereldbevolking sinds 1970 is verdubbeld, zijn populaties van wilde dieren meer dan gehalveerd. Als we niets veranderen, is in 2020 twee derde van de populaties zoogdieren, vogels, vissen, reptielen en amfibieën verdwenen.

Door de huidige intensieve voedselproductie zijn leefgebieden van dieren veel kleiner geworden. Ook zorgen klimaatverandering, stroperij en de illegale handel in wilde dieren voor een drastische afname.

Bedreigde dieren onderwerp in World Press Photo 2017

Onder de categorie ‘ natuur’ laten aangrijpende foto’s de gevolgen zien van menselijk handelen op de natuur.

>> Foto: Francis Pérez

Een Schildpad wiens lichaam volledig omwikkeld is door een groot vissersnet. De troep die wij in de zee achterlaten is een van de grote bedreigingen voor het voortbestaan van de Schildpad.. Deze foto is gemaakt door de Spaanse fotograaf Francis Pérez

>> Foto: Nayan Khanolkar

Een Luipaard wanhopig op zoek naar voedsel in een buitenwijk van Mumbai. Habitatverlies zorgt ervoor dat veel wilde diersoorten hun voedsel gaan zoeken in het leefgebied van de mens, Met alle gevolgen van dien. Fotograaf: Nayan Khanolkar

>> Foto: Jaime Rojo

Elke herfst trekken Monarchvlinders met miljoenen tegelijk van Noord-Amerika naar het warme Mexico, waar ze in januari overwinteren. Op deze foto zie je een kolonie Monarchvlinders, overvallen door een sneeuwstorm in het anders zo warme Mexico .

De Monarchvlinder wordt op dit moment ernstig bedreigd door klimaatverandering en het aanhoudende verlies van geschikte gebieden om te overwinteren.

De foto is gemaakt door de Mexicaanse fotograaf Jaime Rojo.

Deze en vele andere mooie en aangrijpende foto’s zijn tot en met 19 juli 2017 te zien in de Nieuwe Kerk Amsterdam.

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen en dan vooral primaten is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door teBloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.

Zou je me willen steunen met een donatie klik dan  HIER. Dank!