“Vertel ons verhaal aan de wereld” , smeekte een dorpshoofd van een oerwouddorp in Borneo aan Janneke Bazelmans …


>> Foto: Samen voor het behoud van het Regenwoud! Auteur Janneke,Bazelmans (midden) Alexandra Vosmaer – Sintang Orangutan Rescue Center (rechts) en ik tijdens de boek lancering (Foto: Rowena Goes Ape)

Dit weekend was ik aanwezig bij de lancering van een heel bijzonder boek “Verkapt”.

“Verkapt” is niet alleen een reuze spannende thriller, maar speelt zich ook nog eens af in het gebied in Borneo waar ik afgelopen voorjaar heb gewerkt in een opvangcentrum voor geredde Orang-Oetans.

“Verkapt” vertelt het verhaal van Nora, een jong Nederlands meisje wat stage loopt bij een Palmoliebedrijf in Kalimantan, Borneo. Vol overgave stort ze zich op haar opdracht: een school oprichten voor de lokale Dayak bevolking. De voormalige koppensnellers willen echter niets van haar behulpzaamheid weten. En daar hebben ze een reden voor.

Proeflezen

Voor dit boek reisde Janneke naar Borneo (Kalimantan) en bracht ze veel tijd door met de oorspronkelijke bewoners, de Dayaks, in een opvangcentrum voor Orang-Oetans en deed ze diepgravend onderzoek naar de palmolie-industrie. Janneke is in het dagelijks leven naast auteur milieujurist.

Met dit boek vertelt Janneke het verhaal van de oerwoudbewoners en hun strijd tegen de palmolie-industrie. Ik mocht van Janneke als proeflezer de ruwe versie van het boek dit voorjaar meenemen naar Borneo, zodat ik het verhaal ‘ ter plaatse’ tot me kon nemen. En ik heb het in 1 ruk uitgelezen!

>> Foto Caters News Agency

Twee-voor-twaalf voor het regenwoud en haar bewoners

Met dit verhaal vertelt Janneke het grote publiek over de verwoestende gevolgen van de palmolie-industrie. En daarmee komt het boek geen dag te laat uit, want het is twee-voor-twaalf voor het regenwoud, de lokale bevolking van Borneo en de Orang-Oetan, die inmiddels met uitsterven bedreigd worden.

De palmolie-industrie gaat letterlijk over lijken en daarom zijn ter bescherming van de lokale bevolking alle locaties en personages uit het boek fictief.

>> De cover van Verkapt (Gordijn Publishing)

Verkapt is nu verkrijgbaar in de boekhandel, op bol.com en op de website www.godijnpublishing.nl

Op www.thrillerverkapt.nl geeft Janneke achtergrondinformatie over het boek.

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen en dan vooral primaten is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door teBloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.

Zou je me willen steunen met een donatie klik dan  HIER. Dank!