Een hartverwarmende documentaire die het verhaal vertelt van een aantal chimpansees in Tacugama Chimpanzee Sanctuary, Sierra Leone.

Zoals “Somebody”, een chimpansee die haar hand verloor in een val geplaatst door stropers. Ondanks haar handicap is ze handiger dan alle andere chimps in het centrum om met stokjes mieren uit hun nest te halen.

Tacugama Chimpanzee Sanctuary

Burgeroorlogen, Ebola uitbraken – lees ook http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/ebola-crisis-animals-tacugama-chimpanzee-sanctuary/ – en recente modderstromen. Niks lijkt Sierra Leone bespaard te blijven. En ten midden van al deze onrust en ellende doet het Tacugama Centrum er alles aan om de mishandelde, verweesde en getraumatiseerde chimpansees te rehabiliteren. Met educatieprogramma’s en onderzoek proberen ze daarnaast de soort, die met uitsterven bedreigd wordt, te behouden.

Ik hoop van harte dat de film die momenteel op Nat Geo Wild te zien is, het centrum helpt bij het werven van fondsen. Niet alleen voor de dieren maar ook voor de lokale bevolking. Want recente landverschuivingen als gevolg van ontbossing kostte honderden mensen en dieren het leven rondom het centrum, waaronder ook dierverzorgers, hun familie en kinderen uit hun educatieprogramma’s. Tacugama is hiervoor een campagne gestart.

 

Bekijk hieronder de trailer:

 

RGA Blog FOOTER 1600x500 (250)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *