Vanuit je luie stoel een virtuele reis maken naar de leefomgeving van mensapen. De trip gaat onder meer naar Gashaka Gumti National Park in Nigeria. Hoe cool is dat! Met de App van vEco kan dat.

vEco lanceert app om mensapen virtueel te bezoeken

vEco, de organisatie voor virtueel ecotoerisme, heeft een virtual reality app gelanceerd om de leefomgeving van mensapen te bezoeken. De app draait op Android en iOS. Door de combinatie met een smartphone in een Google Cardboard kan je vanuit je luie stoel een virtuele reis maken. De trip gaat onder meer naar Gashaka Gumti National Park in Nigeria. Hoe cool is dat!

In een keer doorreizen naar Indonesië

Met een simpele hoofdbeweging kan daarna in een keer worden doorgereisd naar Tripa Peat Swamp in Indonesië. Behalve dat bezoekers virtueel de leefwereld van de mensapen kunnen bekijken, worden ze tegelijkertijd ook geïnformeerd via interactieve hotspots die in close up beelden, factsheets en kaarten laten zien. De app toont ook de resultaten van de samenwerking tussen de verschillende organisaties die zich wereldwijd inzetten voor de bescherming van mensapen.

>> Impressie van de App

Samenwerking UNEP-GRAPS en Ape Alliance

De app is ontwikkeld in samenwerking met de Great Apes Survival Partnership van de Verenigde Naties ( UNEP-GRASP) en de Ape Alliance. ‘Virtual reality maakt het mogelijk om met een relatief goedkope headset en een smartphone kennis te maken met mensapen en hun leefomgeving, aldus Doug Cress, programma-coördinator bij GRASP. Ian Redmond, voorzitter van de Ape Alliance en ambassadeur van vEcotourism.org bepleit dat mensen op pad gaan om de natuur te ontdekken. ‘Maar niet iedereen kan het zich veroorloven om daarvoor te reizen. ‘Bovendien zijn veel gebieden waar mensapen leven te kwetsbaar om te bezoeken. Virtual reality is daarom een goed alternatief om kennis te maken met mensapen.’

>> Willie Smits met een van zijn geliefde Orang-Oetans

TEDxVeghel lanceert game Grow

Er is nog meer nieuws van het techfront. TEDxVeghel waar ik afgelopen vrijdag te gast was, heeft de game Grow gelanceerd geïnspireerd op het werk van Willie Smits. Eerder al lanceerde de organisatie The Game.In het nieuwe spel moet de leefomgeving van Orang-Oetans worden gered door te voorkomen dat de bomen waarin de apen wonen, worden gekapt of platgebrand. Spelers kunnen de apen ook beschermen door een ecosysteem te creëren, bericht Kliknieuws.
Willie Smits is een van mijn inspirators en ik heb afgelopen vrijdag tijdens TEDxVeghel weer ademloos naar hem geluisterd. Lees hier mijn blog over ‘De suikerpalm van Willie Smits’, een alternatief voor de oliepalm. Willie zet zich al meer dan 25 jaar in voor het beschermen en herstellen van de leefomgeving van de Orang-Oetan in Indonesië. Grow is bedacht en gemaakt door vijf studenten die het indrukwekkende verhaal van Willie vertaalden in een spannende game gebaseerd op ware feiten. De foto’s en geluiden zijn daadwerkelijk afkomstig uit de opvangcentra in Indonesië.

De app is te downloaden via Apple en Android.

 

 

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door te Bloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.