​Elke vrijdag werk ik als vrijwillig dierverzorger in het Chimpansee Complex van Stichting AAP. Daar help ik bij de verzorging van de 42 chimpansees die daar opgevangen zijn. Sinds kort verzorgen we op het Chimpansee Complex voor het eerst ook andere mensapen dan chimpansees, namelijk twee withandgibbons! Afrika ontmoet Azie!

Gibbons

Het koppel withandgibbons komt uit een failliete dierentuin in de buurt van Montpellier (aan de Middelandse Zee). Toen de dierentuin niet meer voor zijn eigen dieren kon zorgen is Stichting AAP er met een aantal andere organisaties naar toe gesneld om de dieren te redden. De gibbons zijn toen samen met een groep ringstaartmaki’s naar AAP gekomen.

Afrika ontmoet Azie

Gibbons zijn ook mensapen en komen voor in de regenwouden van Zuid-Oost Azie. Chimpansees komen oorspronkelijk uit West- en Centraal Afrika. Niet zo gek dus dat ze bij AAP even aan elkaar moesten wennen.

De twee withandgibbons voelden zich al heel snel op hun gemak in hun nieuwe verblijf in het Chimpansee Complex en zingen er vrolijk op los. Dit tot soms grote ergernis van de chimpansees, die totaal niet bekend zijn met dit geluid, wat je ook wel kunt vergelijken met een luchtalarm.

Op de foto zie je dat als de dieren bovenin het verblijf gaan zitten, ze elkaar kunnen zien.

Als je het filmpje afspeelt hoor je de gibbons zingen.

 

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door te Bloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.