Ik ben dol op ludieke acties om fondsen te werven en om bewustwording te creëren voor het welzijn van mensapen. En eigenlijk hoef ik die acties nauwelijks zelf te bedenken want ik heb veel waanzinnig betrokken en creatieve mensen in mijn omgeving.

Zo sprong ik een gat in de lucht toen mijn ‘ kantoor-collega’s’ tot drie keer toe een sponsorlunch organiseerden voor drie van mijn projecten.

Volleybal Blog | Go-Ape (1)
>> Sponsorlunch door collega’s

Daarom was ik diep ontroerd door de actie van de dochter van mijn collega, de toen 15 jarige Maite, die helemaal alleen ruim 600 euro ophaalde voor een tweede bosschool voor de geredde Orang-Oetans van Sintang, Borneo.

Volleybal Blog | Go-Ape (3)
>> Samen met Maite

En daarom stond ik vooraan toen Stichting Orangutan Rescue vrijwilligers zocht om verkleed in een apenpak de bezoekers van ” open minded festival Valtifest” te vertellen over de toestand van Orang-Oetans.

Volleybal Blog | Go-Ape (2)
>> Op Valtifest 2016

En elke keer als ik denk dat de inventieve mensen in mijn omgeving wel klaar zijn met hun creatieve ideeën, word ik opnieuw weer blij verrast. Of val ik bijna van mijn stoel, zoals bij deze waanzinnige actie:

Het damesteam 2 Volleybal van RVC Libanon ’50 in Rotterdam speelt vanaf nu het hele seizoen in GO-APE T-shirts. Scoren ze een punt, dan is hun Yell ‘ GO-APE”. Alle credits voor deze actie gaan naar mijn collega Julie Fleuren, zelf lid van het Dames 2 team. Normaal gesproken wordt een sportteam gesponsord, maar in dit geval steunt een heel dames volleybal team Rowena Goes Ape!

Volleybal Blog | Go-Ape (4)
>> Met Dames 2 van RVC Libanon ’50

 

Wat een waanzinnige manier om aandacht te vragen voor mensapen, ik kan mijn geluk niet op. En hun nieuwe mascotte? Die bracht het team direct de overwinning tegen de koploper nog wel! Je ziet de mascotte zitten in het filmpje op de scheidsrechtersstoel.

 

RGA Blog FOOTER 1600x500 (250)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *