Voor mijn komend project heb ik mijn rugtas en trolley ingeruild voor twee dikke reistassen. Ik ga over drie weken aan de slag in het Limbe Wildlife Centre in Kameroen.

Limbe Wildlife Centre in Kameroen

Geen speciale opdracht dit keer. Ik ga ‘ gewoon’ helpen in de dierverzorging en slaap in een vrijwilligershuis op 10 minuten loopafstand van het opvangcentrum. Er is niks gewoons aan natuurlijk, want ik ga geredde Gorilla’s, Chimpansees en Drills verzorgen! Helemaal uit mijn ‘ Azie comfort zone’, in een land en omgeving waar ik nog nooit ben geweest.

Lees ook een van mijn vorige blogs over dit Rescue Center.

Koffers voor Kameroen Blog | Rowena Goes Ape (1)
>> Foto: Limbe Wildlife Centre

Gezocht: cursus strijken

Twee keer 23 kilo mag ik invoeren in Kameroen. Normaal gesproken ben ik met een trolley van 15 kilo al klaar. Maar niet in Kameroen, daar kwam ik al snel achter.

In het informatiepakket wat ik ontving van Stichting World of Wildlife, ter voorbereiding op dit project, werd ik gewaarschuwd voor een parasiet die in Kameroen voorkomt. De Mango Vlieg. Deze vlieg legt eitjes in vochtige kleding. De larve die uit het ei komt, penetreert de huid, zodra jij je kleding aantrekt en gaat daar een eigen leven leiden. Mocht je er meer over willen weten, Google dan maar op Tumbu Fly. De enige manier om te voorkomen dat je van binnen uit opgegeten wordt – ja ik ben een drama queen – is om je kleding drie dagen te laten drogen en/of alles te strijken.

En zie hier mijn eerste aankoop voor Kameroen. Nog voor ik mijn visum had, zat er een strijkijzer in mijn koffer. En een pot vaseline. De larve steekt namelijk steeds even zijn hoofd door je huid om adem te halen. Smeer vaseline op de plek waar hij adem haalt, en hij krijgt het heel erg benauwd. Hij steekt dan zijn kop wat verder uit en op die manier kun je hem met een pincet verwijderen.

Geen drie hemdjes en twee broeken dus dit keer, ik moet goed voorbereid en met een hoop extra kleding op pad!

Koffers voor Kameroen Blog | Rowena Goes Ape (2345)
>> Koffers, Cap en Amulet (Foto’s: Rowena Goes Ape)

Fondsenwerving

Het vinden van een project in Afrika – ik wilde dit keer echt eens naar een gebied waar de Chimpansee leeft – ging niet van een leien dakje. Vandaar dat ik dit keer niet vooraf fondsen heb kunnen werven. Natuurlijk kom ik niet met lege handen aan en ik neem 20 kilo aan producten mee voor het Limbe Wildlife Centre.

Die spullen gaan in een mooie reistas die ik onlangs gedoneerd heb gekregen, waarvoor heel veel dank Monique!

Wil je ons met een bijdrage willen ondersteunen om de mensapen te helpen? Dat zou ik fantastisch vinden!

De gegevens om bijvoorbeeld € 5,– te doneren vind je onderaan deze blog.

Je kunt ook een Coole GO-APE Cap of een GO-APE Amulet kopen in onze webshop. Hiermee steun je ook nog eens een kunstenaar in Sulawesi die zich ook inzet voor het behouden van de natuurlijke leefomgeving. Klik hier om naar de webshop te gaan. 

Bekijk hieronder het filmpje van ‘ The Making of the Amulet’

Zou je ons en de Mensapen met € 5 willen steunen?

Klik dan HIER.

Dank voor je bijdrage!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *