Met een druk op de knop lanceerde ik vorige maand de webwinkel van ShoppingPrince, een duurzame conceptstore in Den Haag. Daarmee is de 28 kilo regenwoudzeep, die ik in mijn koffertje mee nam uit Indonesië, nu ook online te koop.

>> Foto: ShoppingPrince

Nu kunnen we iedereen blij maken die niet in Den Haag woont en de regenwoudzeep toch graag wil kopen. De regenwoudzeep is te koop in de geuren lavendel, cajeputi, kamfer, citroengras, pepermunt en neutraal.

De Tengkawangboom

De regenwoudzeep wordt gemaakt van de noten van de Tengkawangboom en is een duurzaam alternatief voor palmolie. De fabriek waar de zeep wordt gemaakt, staat in Tembak, een dorp in het binnenland van Borneo. Dat is ook de plek van het oefenbos van het Singtang Orangutan Center waar jonge Orang-Oetans worden voorbereid op een terugkeer naar hun natuurlijk leefomgeving. Het is een win-win situatie: de lokale productie van regenwoudzeep draagt bij aan herbebossing, schept werkgelegenheid en zorgt voor nieuw leefgebied van de Orang-Oetan. En zo is de cirkel rond.

ShoppingPrince

Met de aankoop van de regenwoudzeep draag je bij aan het in stand houden van het regenwoud, duurzame herbebossingsprojecten en daarmee aan de leefomgeving van de Orang-Oetans.

Lees hier het artikel over de lancering van ShoppingPrince

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen en dan vooral primaten is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door teBloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.