Een maand geleden werd ik gebeld door de Haagse winkel ShoppingPrince. “ De zeep is op”, zei eigenaar Alain tegen me. “ Uitverkocht, in een paar weken”. Wauw! Ik kon het bijna niet geloven. Drie weken eerder lanceerde Conceptstore ShoppingPrince de regenwoudzeep, rechtstreeks uit Borneo, in de winkel. Actrice Wieteke van Dort, ook van Indonesische komaf, nam het eerste stukje zeep in ontvangst van de manager van de zeepfabriek op Borneo, Dirk-Jan Oudshoorn. Want ook een delegatie uit Borneo was aanwezig tijdens de lancering van de zeep. Dit maakte het echt een bijzonder feestje.

>> De lancering van de regenwoudzeep in ShoppingPrince (Foto: Rowena Goes Ape)

28 kilo regenwoudzeep in mijn koffer

Omdat ik zelf in september naar Indonesië ging om te werken in een Wildlife Rescue Center, hoefde ik niet lang na te denken. Als er snel weer zeep in ShoppingPrince moest komen, zat er maar 1 ding op en dat was dat ik de zeep zelf mee naar Nederland nam. En zo gezegd, zo gedaan! 28 kilo zeep ging in mijn koffer vanuit Indonesië naar Nederland– best zwaar trouwens– en ShoppingPrince had binnen een maand weer een mooie voorraad!

Zeepopslag in het Wildlife Rescue Center

Het rook heerlijk in mijn kamertje in het Wldlife Rescue Center met alle verschillende geuren zeep en ook de dierverzorgers waren blij. Want om de zeep mee naar huis te nemen, moest ik al mijn kleding, schoenen en andere spullen daar achter laten. Ik mocht namelijk maar koffers met 30 kilo meenemen van de luchtvaartmaatschappij.

>> op de weegschaal in Bali met 28 kilo zeep schoon aan de haak (Foto: Rowena Goes Ape)

>> in het Bali Wildlife Rescue Center met de lokale dierverzorgers (Foto: Rowena Goes Ape)

De regenwoudzeep nu ook online bij van ShoppingPrince

De regenwoudzeep is in zes verschillende geuren verkrijgbaar, namelijk Lavendel, Cajeputi, Kamfer, Citroengras, Pepermunt en Neutraal.

En vanaf vandaag kun je de zeep ook via de webshop van ShoppingPrince bestellen via www.shoppingprince.nl/webshop

>> De productie van de regenwoudzeep (Foto: Masarang)

>> De regenwoudzeep (Foto: Masarang)

Palmolievrij

De zeep is uiteraard palmolievrij en met de aankoop draag je bij aan het behoud van het regenwoud en herbebossingsprojecten en daarmee aan de natuurlijke leefomgeving van onder andere de Orang-Oetan.

Wil je daar meer over weten, lees dan deze blog die ik eerder over de regenwoudzeep schreef.

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door te Bloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.