Waar een mooie samenwerking al niet toe kan leiden! Afgelopen zaterdag startte de verkoop van de palmolievrije regenwoudzeep inShoppingPrince in Den Haag. Het product past perfect in het duurzame concept van de winkel: het draagt bij aan de biodiversiteit van het regenwoud, zorgt voor locale werkgelegenheid en…helpt ook de verweesde Orang-Oetans in West Kalimantan.

Orangutan Rescue, ShoppingPrince en ik sloegen vorig jaar de handen ineen om de zeep in de Haagse winkel te gaan verkopen. De zeep is gemaakt van het vet van de noot van de Tengkawangboom en wordt geproduceerd in een zero waste fabriek van Willie Smits in West Kalimantan.

Steun voor lokale bevolking en Orang-Oetans in West Kalimantan (Borneo)

De contacten hadden we al. Orangutan Rescue, omdat zij de fondsen werven voor het opvangcentrum voor verweesde Orang-Oetans ter plaatse en ik, omdat ik Masarang International van Willie Smits ondersteun met diverse werkzaamheden en omdat ik al betrokken ben bij de duurzame conceptstore ShoppingPrince. En zo ontstond een mooie samenwerking: Orangutan Rescue koopt de zeep in van de fabriek in West Kalimantan voor ShoppingPrince. ShoppingPrince verkoopt de zeep en verzorgt de promotie. Hiermee steunen we de lokale werkgelegenheid en de projecten, die maar 1 doel hebben: bescherming van het regenwoud en al haar inwoners. En de opbrengst van de verkoop van de zeep? Die gaat via Orangutan Rescue naar het opvangcentrum voor verweesde Orang-Oetans in West Kalimantan. En daarmee is de circel rond.

Meer over deze zeep en hoe die geproduceerd wordt lees je hier.

Wieteke van Dort

Je kon over de hoofden lopen afgelopen zaterdag. Gasten uit binnen- en buitenland waren aanwezig om de lancering van de zeep bij te wonen. Bijzondere gasten waren Dirk-Jan Oudshoorn – manager van de fabriek en diverse andere projecten van Willie Smits in Borneo, Alexandra Vosmaer – werkzaam bij het Sintang Orangutan Center in West Kalimantan. Zij zijn de echte helden van dit verhaal, want zij zijn het die al jaren keihard werken aan een toekomst voor het regenwoud en haar inwoners. Maar ook Tri, Christa en Deborah, drie van de vier studenten van de TU Delft, die een jaar geleden ter plaatse de zeep hebben ontwikkeld als onderdeel van hun studie. En de kers op de taart: actrice Wieteke van Dort die van Dirk-jan en Alexandra het eerste stukje zeep in ontvangst mocht nemen.

Zonder regenwoud geen Orang-Oetan

Ik ben blij en trots. Trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen en dat we samen een bijdrage kunnen leveren om het regenwoud te beschermen. Want het is eigenlijk heel simpel, zonder regenwoud is er geen plaats voor de Orang-Oetan.

Om het verhaal compleet te maken zie je hier onder een collage van de feestelijke middag. Veel dank aan iedereen die aanwezig was of op een andere manier een bijdrage heeft geleverd.

   1. De voorbereidingen

   2. Rowena Goes Ape ontvangt actrice Wieteke van Dort

   3 .Dirk-Jan Oudshoorn en Alexandra Vosmaer samen met Wieteke van Dort

   4. De regenwoudzeep

   5. Op de foto met de studenten van de TU delft

   6. Barista Andre Filipe Vergueiro Reis laat zijn koffiekunsten zien

   7. De Indonesche cake ging er goed in!

   8. Hugo van Orangutan Rescue overhandigt ‘De Denkers van de Jungle’ van Willie Smits aan Wieteke van Dort: 

   >> Foto’s: Rowena Goes Ape

 

Logo | Rowena Goes Ape

Met uitsterven bedreigde dieren helpen en verzorgen is mijn passie. De problematiek is enorm maar ik geloof er heilig in dat ook kleine beetjes zullen helpen. Als steeds meer mensen een beetje doen zal dat bijdragen aan een iets betere wereld met daarin een veilige plek voor wilde dieren en daarmee ook voor de mens. Dus draag ik ook mijn steentje bij, ik kan niet anders. Door te Bloggen, mijn avonturen op Social Media te posten en Fondsen te werven. Maar zeker ook door als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken en letterlijk geredde en getraumatiseerde dieren te verzorgen in allerlei Rescue Centers zowel in Nederland als daar buiten.