Mijn vuurdoop in een opvangcentrum voor wilde dieren in het buitenland was in 2015, in het Tasikoki Wildlife Rescue Center. Als ik terug denk aan de lange hete werkdagen, de hoeveelheid en enorme diversiteit aan geredde dieren, de heuvels die met de dag steiler leken te worden, dan had ik geen betere start kunnen hebben. Daarna is het alleen maar makkelijker geworden.

Tasikoki Nieuw Jasje Blog | Rowena Goes Ape (4)
>> BonBon, een van de 2 honingberen, die ik dagelijks een douche gaf (Foto: Rowena Goes Ape)

Van Gibbon tot Krokodil

Het Tasikoki Wildlife Rescue Center ligt in het noorden van het Indonesische eiland Sulawesi. Ik ging er aan de slag op aanraden van Willie Smits, die het centrum in de jaren ’90 bouwde .

Tasikoki vangt grotendeels wilde dieren op die gered zijn uit de handen van smokkelaars. Noord Sulawesi is namelijk DE hotspot voor het smokkelen van exotische dieren vanuit heel Indonesie. Vanuit Noord-Sulawesi gaan de dieren de markt op, via de Filipijnen, naar de rest van de wereld. Sommige dieren om als huisdier te dienen, anderen om als delicatesse of medicijn te eindigen.

De diversiteit aan dieren in het opvangcentrum is echt overweldigend. Orang-Oetans, Kuifmakaken, Gibbons, Slow Lorisen, Langurs, Honingberen ( ik was op slag verkocht, wat zijn die geweldig) , Kakatoes, Krokodillen, Babirusa, Casuaries. Echt te veel om op te noemen. En je krijgt de kans om alle dieren te verzorgen.

Wil je meer weten lees dan ook eens mijn allereerste ebook over mijn werk in Tasikoki.

Tasikoki Nieuw Jasje Blog | Rowena Goes Ape (5)
>> Dreamteam vrijwilligers februari 2015 (Foto: Rowena Goes Ape)

Masarang-Tasikoki Nieuwsbrief en vacatures

Waarom ik drie jaar na dato weer over Tasikoki schrijf?

Allereerst omdat ik het centrum voor altijd een warm hart toedraag. Ik heb er zoveel geleerd, geweldige mensen leren kennen en onvergetelijke ervaringen opgedaan.

Maar ook omdat het centrum onlangs een professionaliseringslag heeft gemaakt met een nieuw management en een prachtige nieuwsbrief, waarvoor je hier kunt aanmelden.

Het opvangcentrum heeft daarnaast ook een aantal functies open staan. En die wil ik jullie natuurlijk niet onthouden. Kijk hier maar eens voor de vacatures!

Tasikoki Nieuw Jasje Blog | Rowena Goes Ape (6)
>> We are hiring! (Foto: Tasikoki)

RGA Blog FOOTER 1600x500 (250)

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *