Deel het niet

Met een sterk beeld en de kreet “deel het niet” is Stichting AAP een campagne gestart tegen het maken en delen van selfies met wilde dieren.

Steeds meer dieren worden uit het wild geroofd, mishandeld en gedrogeerd voor het ultieme vakantiekiekje. Apen, slangen, luiaards, dolfijnen, leeuwen en ga zo maar door. Niet alleen worden de vaak jonge dieren bij hun ouders weg geroofd, er zijn zelfs wilde dieren die er speciaal voor worden gefokt. Een goed voorbeeld hiervan zijn de tijgers op boerderijen in Afrika, de zogenaamde ‘tigerfarms’. Hier kun je met jonge welpen op de foto. Worden de dieren te groot en gevaarlijk voor deze toeristische attractie, dan kun je op ze jagen of worden hun huid en botten verkocht.

 

Aantal wildlife selfies op Instagram verdrievoudigd

Ondanks alle aandacht die er al is voor het dierenleed wat met de foto’s gepaard gaat en de acties die zijn gestart om zogenaamde ‘wildlife selfies’ te weren, blijft het aantal foto’s toenemen. Zo verwijdert Instagram foto’s met bepaalde ‘wildlife hashtags’, maar nog steeds is het aantal selfies met wilde dieren op deze app in de afgelopen drie jaar verdrievoudigd.

Hard nodig dus, de campagne ‘Deel het niet’ en precies op tijd. Want nu Nederland massaal met vakantie gaat, is dit het perfecte moment om hier nogmaals aandacht voor de vragen en toeristen bewust te maken over het verborgen dierenleed achter de foto’s.

NRC Charity Awards

Afgelopen week stond de advertentie al groot in dagblad NRC. Stichting AAP is namelijk een van de 20 goede doelen die een campagne gewonnen hebben met de NRC Charity award. Deze jaarlijkse award is speciaal bedoeld om goede doelen te ondersteunen.

Stem ook voor de publieksprijs!

Vind je ook dat wildlife selfies niet meer van deze tijd zijn? Dan kun je tot en met 17 augustus stemmen voor de publieksprijs. De (drie) winnaars krijgen dan nogmaals aandacht in NRC Handelsblad en NRC Next.

KLIK HIER EN STEM!

 

Bronnen: stichting AAP, NRC Charity Awards en National Geographic